6 Ocak 2016 Çarşamba

Windows ürünlerine format atma - hızlı

Tüm Windows Ürünlerine Format Atma

Evet arkadaşlar, ilk bloğumuzda sizlere windows kullanan bilgisayarlara nasıl format atılacağını anlatmaya çalışacağız. Malum konu hakkında önce kısa bir bilgi verelim. Windows ürünleri çoğu zaman kullanıcı kaynaklı, çoğu zaman virüs vb. yazılımlardan etkilenerek saçma sapan şeyler yapmaya başlar ve performans düşer. Bu durumda ilk aklımıza gelen format atmaktır. Peki format atmak için nelere ihtiyacımız var.

Öncelikle çalışan bir Cd-Rom aygıtı, yüklemek istediğiniz windows cd'si ve birazcık bilgi gerekiyor.
Şunu unutmayalım : Bilgisayarınıza format atmak içinde ki tüm bilgi ve belgeleri, resim ve videoları silecektir. Bu nedenle format atmadan önce yedeklerinizi almayı unutmayınız.

Evet herşey hazır ise format adımına geçelim. Bilgisayarınızı açın ve sürekli DEL tuşuna basın, (Bazı bilgisayarlarda bu ESC, F2 veya F10 tuşu olabilir) bu işlem sizi bilgisayarın bios bölümüne atacaktır.


Bios ekranı resimde görüldüğü gibi bir ekrandır ve yine bilgisayar marka ve modellerine göre değişiklik gösterebilir. Bundan sonra bios features setup yazan yere giriş yapıp ilk açılış ekranını Cd-Rom veya DVD-Rom seçmeniz ve kaydetmeniz gerekmektedir.

İşlemi yaptıktan sonra F10 tuşuna basıp işlemi kayıt etmeniz gerekmektedir. Sonrasında bilgisayarınız yeniden başlayacaktır. Bilgisayar açılmak üzere iken size cd veya dvd'den başlatmak için tıklayınız.... yazıları gelecek bu ekranda enter tuşuna basıp kuruluma geçiyoruz. İşte bu kadar daha sonra yönergeleri izleyip bilgisayarınızı formatlayabilirsiniz. Takıldığınız konularda bize yazabilirsiniz. Hemen cevap verilecektir.

faydalanin....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder