7 Ocak 2016 Perşembe

Wordpress ile Web Sitesi Nasıl Kurulur ?

Sizlere bloğumuzda bir çok tema önerdik, paylaştık. Peki bu wordpress nedir, nasıl kullanılır ?

Öncelikle şunu belirtmekte fayda var ki wordpress ücretsiz bir blog uygulamasıdır. Zamanla kendini geliştirmiş ve halen kendini geliştirmekte olup bir hayli yol katetmiştir. Standart wordpress temasının üzerine yüzlerce yeni tema ekleyebilir, sitenizi istediğiniz şekilde güncelleyebilirsiniz.

Wordpress ile bir web sitesi kurabilmeniz için bir hosting ve domain ihtiyacınız vardır. Bu ihtiyacınızı arama motorlarını kullanarak bulabilir kendinize uygun olan bir domain ve hosting alabilirsiniz.

Biz elinizde hazır bir domain ve hosting olduğunu varsayıp, nasıl kurulum yapacağınızı elimizden geldiğince anlatmaya çalışacağız.

Öncelikle burayı tıklayarak wordpress kurulum dosyasını indirmeniz gerekmektedir. İndirdiğiniz bu dosyayı açarak dosyalara direk erişim hakkı elde etmemiz gerekiyor.

Açtığımız bu dosyaları ftp programını kullanarak hosting alanınıza atmanız gerekmektedir. Tüm dosyaları atmanız gerekmektedir. Ftp programı için size Filezilla'yı öneririz.

Dosyaları attıktan sonra wp-config.sample dosyasını sample olan bölümünü silip dosyanın içine girmeniz ve sunucu tarafından size gönderilen bilgileri girmeniz gerekmektedir. Sunucu demişken aldığınız bilgiler dahilinde bir veritabanı oluşturmanız gerekmektedir. Herşey hazır ise, www.siteisminiz.com yazıp enter'a basmanız ve önünüze gelen adımları izlemeniz gerekmektedir. işte hepsi bu. Daha sonra ise istediğiniz temayı seçip temalar bölümünden yükleyerek sitenizi istediğiniz gibi değiştirebilirsiniz.

2 yorum:

  1. Dijital Ajans Önerim Bigcrunch.


    kripto para, siber güvenlik, VPN, bitcoin gibi konularda
     Lorentlabsı inceleyebilirsiniz.


    YanıtlaSil
  2. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil